Cookiemelding

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt Vitalys gebruik van cookies. Je blijft anoniem. Lees voor meer informatie ons cookiestatement.

  1. Home
  2. Recepten
  3. Fruitsalade à la Joop

Fruitsalade à la Joop

Combineer dit recept naar hartenlust met verschillende fruitsoorten van het seizoen. Gebruik het sap van een blikje ananas om de salade te zoeten. Voeg ook altijd wat citroen- of limoensap toe om verkleuring te voorkomen. Ik heb zelf moeite met het wit van een sinaasappelpartje, dus dat snij ik er altijd af. - Joop

Schil de appel, de peer en de banaan en snij ze ter grootte van een sinaasappelpartje. Snij de schil van de sinaasappel zodat er geen wit meer aan de sinaasappel zit. Snij de partjes uit de sinaasappel. Knijp de rest van de sinaasappel uit boven de fruitsalade. Snij de ananas in gelijke delen en voeg de stukjes samen met de druiven toe.

Pers de citroen of limoen (die een zachtere smaak heeft dan een citroen) uit en sprenkel het sap over het fruit. Meng de salade goed en giet het sap van de ananas over de salade. Nog een keer goed mengen en als je nog genoeg fruitsalade overhebt, je hebt er vast al flink van gesnoept, even koelen in de koelkast.

Tip
Een hele appel is al snel te veel, maar bij het maken van een fruitsalade kun je lekker door snoepen.


Ingrediënten

1 kleine portie:

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • 1 trosje druiven
  • 1 blikje ananasschijven
  • 1 citroen of limoen