Wat is het doel van het onderzoek
Patiënten krijgen een begeleidingstraject voor en na de maagverkleining. Hierin krijgen zij begeleiding van een psycholoog en diëtist. Daarnaast hebben ze afspraken met een arts of verpleegkundige om de medische zaken te bespreken.
In dit onderzoek willen we meer te weten komen over je ervaringen met twee versies van het begeleidingstraject. Naast het traject wat sinds 2020 loopt, wordt vanaf augustus 2024 een aangepaste versie van het traject aangeboden. We willen beter begrijpen in welke mate het traject je ondersteunt rondom de operatie en bij de veranderingen die daarbij komen kijken. Daarnaast willen we beter begrijpen hoe toepassen van adviezen tijdens het traject gaat. Met de inzichten over beide trajecten kan begeleiding beter passend gemaakt worden voor toekomstige patiënten.
Wat houdt meedoen in?
Zes maanden na de operatie krijg je één keer online vragenlijsten toegestuurd. Dit zijn vragenlijsten over:
- De geschiktheid en acceptatie van het begeleidingstraject;
- Het gebruiken van voedingsadviezen rondom een maagverkleining;
- De kwaliteit van voedingsinname (Eetscore);
- De aanwezigheid en ernst van buikklachten;
- De kwaliteit van leven.
Het kost ongeveer 25-40 minuten om de vragenlijsten in te vullen.
Lees meer over het onderzoek in de patiënteninformatiebrief.
Wie kan er meedoen?
Je komt in aanmerking om mee te doen aan dit onderzoek als je 6 maanden geleden een maagverkleining hebt gehad en meedoet aan het groepstraject (uitgezonderd kleine groepen). Je kan 6 maanden na de operatie een uitnodiging ontvangen.
Wie is de onderzoeker?
Nadia Botros, onderzoeker
Heb je vragen?
Met vragen over dit onderzoek kun je terecht bij onderzoeker Nadia Botros of onderzoeksverpleegkundige Adrianne Hofboer via onderzoek@vitalys.nl of tel. 088 005 2115.