Cookiemelding

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt Vitalys gebruik van cookies. Je blijft anoniem. Lees voor meer informatie ons cookiestatement.

  1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenshaassaté met lontongrijst

Varkenshaassaté met lontongrijst

Het zacht gemarineerde vlees met satésaus en lontongrijst is bij een Indische rijsttafel een bijgerecht. Geniet ervan als maaltijd - het traditionele 'chinezen' is na een maagsleeve niet meer mogelijk.

Snij de varkenshaas in blokjes. Meng de ketjap met de sambal en pers het knoflookteentje uit. Meng dit door de marinade en roer de gesneden varkenshaas erdoor. Laat een halfuur marineren in de koelkast.

Kook intussen het zakje lontongrijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken. Laat de rijst in de koelkast opstijven. 

Rijg de blokjes varkenshaas aan twee stokjes en zorg dat er geen ruimte zit tussen de blokjes. Grill de saté op een grillplaat of in een koekenpan. Niet te lang en zeker niet te heet, laat het vlees lekker mals. Snij de lontongrijst in blokjes en serveer koud bij de gegrilde saté met een dunne satésaus. Strooi over de saus een beetje gefrituurde uitjes en een paar stukjes kroepoek. 

 

 

 

 

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 200 g varkenshaas

  • 50 ml ketjap manis

  • 1 dessertlepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje lontongrijst (kleefrijst)
  • kant-en-klare satésaus
  • gefrituurde uitjes
  • kroepoek