Cookiemelding

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt Vitalys gebruik van cookies. Als je onze website blijft gebruiken, ga je akkoord met deze cookies. Lees voor meer informatie ons cookiestatement.

  1. Home
  2. Na de operatie
  3. Eten en drinken
  4. De Schijf van Vijf
  5. Brood, graanproducten en aardappelen

Brood, graanproducten en aardappelen

Volkorenbroodsoorten leveren veel vitamines en mineralen (vitamine B1, jodium) en voedingsvezels. Deze vezels kunnen bijdragen aan een goede darmwerking en een regelmatige stoelgang. Aardappelen en graan leveren voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

  • Volkorenbrood en volkoren bolletjes   
  • Bruinbrood en bruine bolletjes  
  • Volkoren knäckebröd 
  • Volkoren krentenbrood en volkoren mueslibrood 
  • Roggebrood
  • Havermout, muesli en andere volkoren ontbijtgranen met minder  suiker en zonder toegevoegd zout  
  • Volkoren pasta
  • Zilvervliesrijst
  • Volkoren bulgur
  • Couscous met voldoende vezels  
  • Quinoa
  • Aardappelen
  • Witbrood
  • Wit knäckebröd 
  • Beschuit
  • Krentenbrood 
  • Croissant
  • Ontbijtgranen met te veel suiker, zoals krokante muesli en cornflakes  
  • Witte pasta
  • Witte rijst
  • Witte couscous
  • Kant-en-klare aardappelpuree en  aardappelpureepoeder